Kerststallenroute

Kerststallenroute

In 2017 werd er voor het vijfde jaar in buurtschap de Vleut in Best, een ongeveer 7 km lange kerststallentocht georganiseerd. Elk jaar is het een groot succes. Vorig jaar waren er 86 kerststallen te bewonderen en met de vele deelnemers was het een mooie sfeervolle tocht. We hopen dit jaar nog meer kerststallen te kunnen laten schitteren.

Even in het kort wat de bedoeling is. De mensen die langs de route wonen, plaatsen een kerststal in de tuin, onder een carport of afdak, of voor een raam. Het zullen allemaal verschillende kerststallen zijn, hele oude, zelfgemaakte, moderne, hele grote of juist hele kleine. Dat maakt de route extra leuk om te lopen. Vanaf 17.00 uur zullen de meeste kerststallen ook verlicht zijn, wat alles nog veel sfeervoller maakt.

De plaatsen waar een kerststal staat, zijn te herkennen aan een geplastificeerd nummer dat bij de kerststal hangt.

DE KERSTSTALLENROUTE 2017 WAS VANAF  16 DEC TOT EN MET 6 JANUARI DAGELIJKS OP ELK GEWENST TIJDSTIP TE LOPEN.

 

De plattegrond is hier te downloaden en tevens te verkrijgen in de speciale
brievenbussen langs de route. 

Dit jaar zal er in het stalletje "de Herberg" bij de kerststal bij de Mariakapel koffie/thee en warme chocomel te verkrijgen zijn, Ook zal er een mogelijkheid zijn voor toiletbezoek.

We zien u graag in ons mooie buurtschap 

 

Filmpje kerstmarkt Perkplantenkwekerij Leijten

Foto's van vorig jaarGastenboek

  • Bericht ( 5 )

kerstallenroute met het gezin gewandeld. Het was erg mooi, en veel kerststallen op de route gezien. aanrader voor de donkere koude wintermaanden. volgend jaar lopen wij hem zeker weer Ook leuk was de koffie en thee die elke avond ergens geschonken werdt door een ondernemer uit de buurt.

Geplaatst door Frans
06-01-2016 14:11:29

Geachte mensen. Zondag 27 Dec. Overdag de tocht gefietst. Geweldig!!!!! Vooral de kersttuin bij Familie van de Wiel. Maar iedereen op z'n eigen manier heeft goed z'n best gedaan , hoe klein ook. Maar afgelopen woensdagavond 30 dec. Hebben we de tocht nog 'n keer in het donker gefietst. Het overtreft al onze verwachtingen, geweldig. En weer de tuin van de : familie van de WIEL ,sprong eruit.Het leek wel 'n sprookje in het donker ,zo mooi. Al met al 'n geweldig mooie tocht om te fietsen. 'N echte aanrader voor de gehele Familie. Bedankt mensen allemaal voor de mooie kerstroute!!!!!!!! Groetjes Familie van Loon.

Geplaatst door familie van loon.
31-12-2015 12:02:29

Op 1e kerstdag een gedeelte vd route gelopen, met iemand in een rolstoel erbij. Wat een geweldig leuk iniatief en wat een prachtige kerstallen in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. De herder bij de kapel was de kers op de taart, met zijn prachtige verhalen/gedichten. We hebben er allemaal van genoten, en raden iedereen aan te gaan kijken. Tip voor de organisatie/volgend jaar: De rolstoel kon helaas niet overal dichtbij komen.

Geplaatst door Sigrid
27-12-2015 11:57:18

waar is die route te vinden?

Geplaatst door Gerard Vermeulen
26-12-2015 10:28:57

Vanavond waren wij rustpunt voor de bezoekers van de Kerststallentocht.Het was gezellig druk in de Zeepgieterij. Heel erg veel postieve reacties en complimenten gehoord, over de Kerststallentocht dit jaar.

Geplaatst door Zeepgieterij Zeeptopper
22-12-2015 21:48:29

Uw bericht is succesvol verstuurd!
Nieuw bericht plaatsen
Naam:*
Email:*
Bericht:*
  Nieuw bericht plaatsen