Over ons

Vleutse Hoeve is gevestigd in buurtschap de Vleut in Best, aan de Sint Oedenrodeseweg 23. De gebroeders v Aarle hebben in de tweede wereldoorlog een fabriek gebouwd om er klompen te gaan produceren. Vanuit huis werden de klompen beschilderd, gebiest, en verkocht. Op 14 jarige leeftijd moest zoon Leo al meehelpen in de fabriek. Later heeft hij de fabriek overgenomen. In 1975 heeft de woning een grondige verbouwing ondergaan en is in het huis een apart gedeelte ontstaan van waaruit de klompen verkocht werden. Heden ten dage worden er nog steeds klompen verkocht aangevuld met souvenirs en streekprodukten. Men kan er ook terecht voor voor leuke kado-artikelen, kado-pakketten, kadoklompen evt voorzien van naam/logo/tekst.

Vleutse Hoeve winkel

De geschiedenis

Marinus v Aarle en Jan v Aarle hebben in 1943 met stenen die overgebleven waren na een bombardement in Woensel een klompenfabriek gebouwd. De fabriek kwam te staan aan de Sint Oedenrodeseweg 23. Marinus v Aarle , afkomstig uit Olland, trouwde met Hendrica Neggers. Zij kregen 9 kinderen. Op 14 jarige leeftijd kwam Leo in de klompenmakerij te werken. Op 2 aug 1960 trouwde hij Marietje v Heesch en gingen zij in een houten noodwoning bij de fabriek wonen. Zus Paula is begonnen met de verkoop van klompen vanuit het woonhuis/winkel.

In 1975 heeft Leo de fabriek en het woonhuis gekocht. Na een grondige verbouwing kwam er een aparte ruimte voor de klompen. Marietje heeft al die jaren de klompen mee geschilderd, opgebonden en verkocht. In 2010 is de fabriek gesloopt en is er een nieuw bedrijfspand gebouwd op de plaats van de vroegere fabriek. Vanuit de winkel worden er nog steeds klompen en souvenirs verkocht, nu aangevuld met streekprodukten.

Vleutse Hoeve winkelpand
Oude klompenfabriek Vleutse Hoeve